Interview Johan Pijpers en Henk Koelewijn van krattenwasserij Clean Machine

12 10-2016

Interview Johan Pijpers en Henk Koelewijn van krattenwasserij Clean Machine

Johan Pijpers en Henk Koelewijn zijn met Clean Machine al jaren bezig om kratten in de voedselindustrie grondig te reinigen. In die jaren heeft het bedrijf een enorme professionaliseringsslag doorgemaakt. En ook nu was het weer tijd voor een volgende stap: een nieuwe website. We spraken Johan en Henk over de nieuwe website en de toekomst van Clean Machine.

Nieuwe website

De nieuwe website van Clean Machine staat sinds deze week live. “De oude website was te onoverzichtelijk. Het was daarom voor bedrijven moeilijk te duiden wat Clean Machine nu precies doet. Op de nieuwe website zorgen we voor een duidelijk verhaal, waarin direct helder is wat wij doen en waar wij voor staan,” legt Henk Koelewijn uit. “Daarnaast gebruiken we de website om bedrijven middels blogs, interviews en klantverhalen te informeren over hygiëne,” vult Johan Pijpers aan.

Niet goed, geld terug

De nieuwe website vertelt duidelijk het verhaal van Clean Machine. Een krattenwasserij gespecialiseerd in de voedselindustrie. En met een hele duidelijke boodschap. “We werken met vijf zekerheden waar onze klanten van op aan kunnen. We zijn ISO gecertificeerd, beschikken over een eigen hygiënelaboratorium, hebben een 24/7 service en stellen voor elke klant een uniek wasprogramma samen. En als we hier niet aan voldoen of de klant is niet tevreden, dan hanteren we een niet goed, geld terug beleid,” vertelt Henk.

ISO gecertificeerd

Johan legt uit: “Onze ISO certificering vinden wij erg belangrijk. Op die manier kunnen wij klanten echt ontzorgen. We wassen niet alleen de kratten, maar leveren ook hygiënerapporten aan. Deze kunnen klanten weer verwerken in hun eigen certificeringen. Voorheen moesten ze dit zelf bijhouden. Ook betekent het dat wij het voorraadbeheer uit handen kunnen nemen. Met de kwaliteitseisen waaraan wij voldoen kunnen klanten ervan op aan dat hun kratten goed beheerd worden.”

Wasprogramma op maat

Wat ooit begon als een kleine, lokale wasserij is Clean Machine anno 2016 uitgegroeid tot een landelijke specialist op het gebied van voedselkrattenhygiëne. “We zijn steeds verder gaan professionaliseren. Van twee naar vier waszones, hogere temperaturen, meer waterdruk en een uitbreiding van de waslijnen. Zo zijn we nu in staat om voor elke klant een wasprogramma op maat te maken,” aldus Henk.

Hygiënelaboratorium

Een spiksplinternieuw pand met een moderne wasstraat en een eigen kwaliteitslaboratorium waren hiervoor nodig. “Vroeger wasten we kratten en gingen we ervan uit dat het voldoende was. Tegenwoordig moet dit meetbaar zijn. Dit doen we in eigen beheer in ons laboratorium. Hierin testen wij producten van elke klant op verschillende manieren. Zo weten we dat we aan alle kwaliteits- en hygiëne eisen voldoen,” vertelt Johan.

24/7 ambitie

Voedselkratten kunnen op elk moment van de dag gereinigd worden en met eigen transport overal in Nederland bezorgd worden. In de toekomst wil Clean Machine dit nog verder uitbreiden. “We willen een 24/7 bedrijf worden. Dan kunnen we continu doorwassen en extreem flexibel worden voor onze klanten. Zo kunnen klanten just in time schone kratten afroepen.”

Compleet pakket

Maar dat is niet de enige ambitie van het bedrijf. “Wij bieden nu al een compleet pakket aan voor voedselverwerkende bedrijven. Van het wassen van de kratten en het voorraadbeheer, tot logistiek en kwaliteitsnormen. Dit willen we continu blijven optimaliseren, zodat wij onze klanten daadwerkelijk volledige kunnen ontzorgen op het gebied van hun verpakkingen.”

Missie

Kratten dermate hygiënisch reinigen dat voedsel langer houdbaar is.

Visie

De kwaliteitsnorm van producten in de foodsector zal de komende jaren nog verder omhoog gaan. Hygiëne in kratten is een belangrijk onderdeel om aan deze groeiende kwaliteitsnorm te voldoen. Clean Machine helpt, door kratten hygiënisch te wassen, bedrijven in de foodsector om de kwaliteitsnorm te verbeteren.

Onze belofte

De hygiëne in voedselkratten is belangrijk om producten langer mee te laten gaan en te voldoen aan wet- en regelgeving. Clean Machine reinigt deze voedselkratten. Dit is maatwerk. Voor elke opdracht stellen we daarom een uniek wasprogramma samen. De kwaliteit van het reinigen wordt continu gemonitord in ons laboratorium.

Kwaliteit van reinigen en ontzorgen van de klant staan centraal bij Clean Machine. Daarom hebben wij een eigen laboratorium en een ISO 22000 certificering. Dit is een wereldwijd geaccepteerde norm op het gebied van voedselveiligheid. Wij ontzorgen onze klanten door het hanteren van een 24 uur service. Voedselkratten kunnen op elk moment van de dag gereinigd worden en met eigen transport overal in Nederland bezorgd worden.

Ons doel is om kratten dermate hygiënisch te reinigen dat voedsel langer houdbaar is. Dat zeggen we niet alleen. We garanderen het met 5 zekerheden die doorwerken in uw voordeel.

Werkt door in uw voordeel