Eindejaarsinterview Clean Machine met Johan en Henk

20 12-2016

Eindejaarsinterview Clean Machine met Johan en Henk

We naderen het einde van 2016. Een mooi moment om terug te blikken en vooruit te kijken naar volgend jaar met Johan Pijpers en Henk Koelewijn!

Hoe zag 2016 eruit?

“Het was een goed jaar waarin we mooie nieuwe klanten hebben mogen verwelkomen, met name uit de kip- en bakkerijbranche,” vertelt Henk. “Door verschillende terugroepacties van besmette voedingsmiddelen is het belang van hygiëne steeds duidelijker geworden. Voor ons stond dit natuurlijk altijd al voorop, maar dit jaar hebben we ook weer verbeteringen doorgevoerd om de wasprocessen te optimaliseren,” vult Johan aan.

Welke verbeteringen zijn dit geweest?

Henk legt uit: “We zijn hier eigenlijk continu mee bezig. Afgelopen jaar hebben we de waslijnen langer gemaakt, een hogedruk sectie toegevoegd en is de richting van de sproeibuizen pivoterend gemaakt, wat inhoudt dat ze meebewegen en op deze manier een nog groter bereik hebben. Verder is desinfectie altijd een van onze belangrijkste punten, evenals het gescheiden houden van producten. Hier besteden we altijd veel aandacht aan.”

Zijn er intern ook nog veranderingen geweest?

“Jazeker! We hebben een nieuwe website en zijn actiever geworden op social media. Dit doen we zodat we klanten en relaties actief kunnen informeren over hygiëne, processen en wetgeving. Verder hebben we verbeteringen doorgevoerd om het werkklimaat in het pand te verbeteren. Door dampafzuiging wordt het vochtgehalte in de hal drastisch verlaagd,” vertelt Johan. “Ook hebben we de arbeidsomstandigheden voor onze werknemers verder verbeterd. Zo hebben we bijvoorbeeld de aan- en afvoer van kratten van de machines geautomatiseerd.”

En hoe gaat volgend jaar eruit zien?

“In 2017 gaan we een vierde waslijn installeren, waarmee we ons verder specialiseren in het reinigen van CBL kratten. Deze vereisen een bepaald type reinigingsproces,” zegt Henk. “Verder gaan we nog meer de focus leggen op de voedingsbranche, omdat daar de behoefte groeit aan goed, gecontroleerd en gecertificeerd reinigen. Hiervoor lopen al een aantal mooie projecten. Het belooft een goed jaar te worden,” besluit Johan.

Missie

Kratten dermate hygiënisch reinigen dat voedsel langer houdbaar is.

Visie

De kwaliteitsnorm van producten in de foodsector zal de komende jaren nog verder omhoog gaan. Hygiëne in kratten is een belangrijk onderdeel om aan deze groeiende kwaliteitsnorm te voldoen. Clean Machine helpt, door kratten hygiënisch te wassen, bedrijven in de foodsector om de kwaliteitsnorm te verbeteren.

Onze belofte

De hygiëne in voedselkratten is belangrijk om producten langer mee te laten gaan en te voldoen aan wet- en regelgeving. Clean Machine reinigt deze voedselkratten. Dit is maatwerk. Voor elke opdracht stellen we daarom een uniek wasprogramma samen. De kwaliteit van het reinigen wordt continu gemonitord in ons laboratorium.

Kwaliteit van reinigen en ontzorgen van de klant staan centraal bij Clean Machine. Daarom hebben wij een eigen laboratorium en een ISO 22000 certificering. Dit is een wereldwijd geaccepteerde norm op het gebied van voedselveiligheid. Wij ontzorgen onze klanten door het hanteren van een 24 uur service. Voedselkratten kunnen op elk moment van de dag gereinigd worden en met eigen transport overal in Nederland bezorgd worden.

Ons doel is om kratten dermate hygiënisch te reinigen dat voedsel langer houdbaar is. Dat zeggen we niet alleen. We garanderen het met 5 zekerheden die doorwerken in uw voordeel.

Werkt door in uw voordeel