Het financiële plaatje van krattenwassen: kent u de verborgen kosten?

31 10-2019

Het financiële plaatje van krattenwassen: kent u de verborgen kosten?

Gaat u binnenkort tonnen of zelfs miljoenen investeren in een nieuwe wasstraat? Dan is het belangrijk dat u eerst de verborgen kosten van krattenwassen inzichtelijk maakt. Weinigen realiseren zich dat deze er überhaupt zijn of nemen ze voor lief. Daarom schreven wij een nieuw onderzoek naar de verborgen kosten van krattenwassen. In deze blog behandelen we de vergeten kosten gas en elektra en transport.

Gas- en elektrakosten

Hoogwaardige, hygiënische reiniging van voedsel- en warenkratten is erg intensief in het gebruik van water en energie. Op het gebied van gas en elektra zorgt het intern wassen van kratten dan ook voor een grote toename van kosten. Kosten die vaak niet goed uitgesplitst en toegeschreven worden aan krattenwassen, maar op de grote hoop terechtkomen. Zodoende zijn gas en elektra belangrijke ‘verborgen’ kosten. Zeker gezien de prijsontwikkeling van vooral gas en de belastingverhogingen op energie die de overheid in de komende jaren door zal voeren.

Transportkosten

Ook transport is een veelvoorkomende verborgen kostenpost bij krattenwassen. Als voorbeeld nemen we de kostenstijging voor transport, die in afgelopen jaar tussen de 3 en 5% was. Vaak worden deze extra kosten op de post logistiek geboekt, maar worden niet meegewogen in de kostprijs van hygiënisch gereinigde kratten. Voor een compleet inzicht zouden ze daar wél in meegenomen dienen te worden. En in dit voorbeeld gaat het slechts over de stijging van de kosten, maar over de gehele linie zien we eenzelfde patroon: transport wordt te vaak niet, of onvolledig meegewogen in de totale kosten van een hygiënisch gewassen krat.

Ons onderzoek: de verborgen kosten van krattenwassen

Hoe wij kwamen tot ons nieuwe onderzoek? Vorig jaar onderzochten wij de hygiëne en kwaliteit van krattenwassen in Nederland (2018). Naar aanleiding van die publicatie kregen wij veel vragen van klanten en relaties uit de branche. Een terugkerend thema was de opbouw van de kosten van een gegarandeerd hygiënisch gewassen krat. Omdat de juiste kennis en informatie tot op heden niet beschikbaar was voerden wij dit vervolgonderzoek uit naar de verborgen kosten van krattenwassen, dat u hier gratis kunt downloaden.

Neem voor meer informatie contact met ons op!

Missie

Kratten dermate hygiënisch reinigen dat voedsel langer houdbaar is.

Visie

De kwaliteitsnorm van producten in de foodsector zal de komende jaren nog verder omhoog gaan. Hygiëne in kratten is een belangrijk onderdeel om aan deze groeiende kwaliteitsnorm te voldoen. Clean Machine helpt, door kratten hygiënisch te wassen, bedrijven in de foodsector om de kwaliteitsnorm te verbeteren.

Onze belofte

De hygiëne in voedselkratten is belangrijk om producten langer mee te laten gaan en te voldoen aan wet- en regelgeving. Clean Machine reinigt deze voedselkratten. Dit is maatwerk. Voor elke opdracht stellen we daarom een uniek wasprogramma samen. De kwaliteit van het reinigen wordt continu gemonitord in ons laboratorium.

Kwaliteit van reinigen en ontzorgen van de klant staan centraal bij Clean Machine. Daarom hebben wij een eigen laboratorium en een ISO 22000 certificering. Dit is een wereldwijd geaccepteerde norm op het gebied van voedselveiligheid. Wij ontzorgen onze klanten door het hanteren van een 24 uur service. Voedselkratten kunnen op elk moment van de dag gereinigd worden en met eigen transport overal in Nederland bezorgd worden.

Ons doel is om kratten dermate hygiënisch te reinigen dat voedsel langer houdbaar is. Dat zeggen we niet alleen. We garanderen het met 5 zekerheden die doorwerken in uw voordeel.

Werkt door in uw voordeel