Verborgen kosten bij krattenwassen?! Clean Machine onderzocht het.

10 10-2019

Verborgen kosten bij krattenwassen?! Clean Machine onderzocht het.

In de nasleep van ons onderzoek naar de hygiëne en kwaliteit van krattenwassen in Nederland (2018), kregen wij veel vragen van klanten en relaties uit de branche. Een terugkerend thema was de opbouw van de kosten van een gegarandeerd hygiënisch gewassen krat. Dat wordt extra actueel wanneer bedrijven op het punt staan te kiezen voor intern of extern wassen, het inrichten van een nieuwe wasstraat doordat (hygiëne)problemen ontstaan, of wanneer de (boete)druk wordt opgevoerd door de NVWA. Maar de juiste kennis en informatie was tot op heden niet beschikbaar. Daarom voerden wij een vervolgonderzoek uit naar de verborgen kosten van krattenwassen, dat u hier gratis kunt downloaden.

Krattenwassen in Nederland – onderzoek deel 1

Uit ons eerdere onderzoek bleek onder andere dat de problemen waar kleinere bedrijven mee kampen – stickerresten die achterblijven na het wassen, kruisbesmetting, slecht drogen van kratten, lage kwaliteit van hygiëne en onregelmatige controle op bacteriën – ook bij grote bedrijven voorkomen. De gevolgen hiervan zijn naar ratio: hoe groter het bedrijf, hoe groter de kostenpost. Of in het slechtste geval: de boete. Nu we een toename en intensiteit zien van controles door de NVWA én de verhoogde regeldruk, wordt dit laatste steeds reëler en actueler.

Extern of intern wassen?

Bij de keuze tussen uitbesteden aan een externe partij, of het intern inrichten van een wasstraat spelen veel verschillende onderwerpen een rol: kwaliteit, hygiëne, toekomstbestendigheid en natuurlijk ook de kosten. Over het algemeen zien we een trend waarin kosten over de gehele linie stijgen: energie, transport, personeel en afvalheffing. Op de lange termijn is de verwachting dat deze kostenontwikkelingen doorzetten. Het zijn allemaal factoren van belang en soms kan een procentpunt meer al een forse absolute stijging betekenen.

Compleet inzicht in de kosten

Vaak is ook niet duidelijk wat de totale kosten zijn van krattenwassen. Want hoe stapelen deze zich op? En waar worden kosten ondergebracht, of zijn ze (boekhoudkundig) verborgen? Om deze vragen te beantwoorden onderzochten we welke verborgen kosten er allemaal zijn. Met de opgedane inzichten schreven we een nieuw rapport. Hierin geven we u inzicht in de belangrijkste kosten die u moet meewegen in het maken van de keuze voor in- of extern krattenwassen.

Benieuwd naar ons onderzoek? Download het hier!

Missie

Kratten dermate hygiënisch reinigen dat voedsel langer houdbaar is.

Visie

De kwaliteitsnorm van producten in de foodsector zal de komende jaren nog verder omhoog gaan. Hygiëne in kratten is een belangrijk onderdeel om aan deze groeiende kwaliteitsnorm te voldoen. Clean Machine helpt, door kratten hygiënisch te wassen, bedrijven in de foodsector om de kwaliteitsnorm te verbeteren.

Onze belofte

De hygiëne in voedselkratten is belangrijk om producten langer mee te laten gaan en te voldoen aan wet- en regelgeving. Clean Machine reinigt deze voedselkratten. Dit is maatwerk. Voor elke opdracht stellen we daarom een uniek wasprogramma samen. De kwaliteit van het reinigen wordt continu gemonitord in ons laboratorium.

Kwaliteit van reinigen en ontzorgen van de klant staan centraal bij Clean Machine. Daarom hebben wij een eigen laboratorium en een ISO 22000 certificering. Dit is een wereldwijd geaccepteerde norm op het gebied van voedselveiligheid. Wij ontzorgen onze klanten door het hanteren van een 24 uur service. Voedselkratten kunnen op elk moment van de dag gereinigd worden en met eigen transport overal in Nederland bezorgd worden.

Ons doel is om kratten dermate hygiënisch te reinigen dat voedsel langer houdbaar is. Dat zeggen we niet alleen. We garanderen het met 5 zekerheden die doorwerken in uw voordeel.

Werkt door in uw voordeel