Drie stappen in het reinigingsproces van kratten

01 11-2016

Drie stappen in het reinigingsproces van kratten

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft aangekondigd dat ze ernaar streeft om in 2020 alle inspectieresultaten bekend te maken. Waar nu alleen nog gebruik gemaakt wordt van een kleurensystematiek (groen, geel, oranje, rood en wit), zullen dan ook de onderliggende inspectieresultaten openbaar worden. Het is daarom zaak voor de voedselindustrie om te voldoen aan de eisen van de NVWA. Consumenten krijgen immers inzicht in de onderzoeksresultaten en zullen deze informatie laten meewegen bij hun aankoopbeslissing.

Een groot onderdeel hiervan is hygiëne, waarbij het verpakkings- en vervoersmateriaal een belangrijke rol speelt. Hierbij zijn drie type reiniging van belang:  visuele reiniging, chemische/fysische reiniging en microbiologische reiniging.

Visuele reiniging

Het is allereerst belangrijk dat een krat visueel schoon is. Dit is van invloed op het aankoopproces van consumenten, want producten uit zichtbaar vieze kratten zijn immers minder aantrekkelijk. De eerste stap in het reinigingsproces is daarom het legen en spoelen van een krat en het verwijderen van grove, duidelijk zichtbare verontreinigingen.

Chemische/fysische reiniging

Vervolgens is het ook belangrijk om kleine productresten en allergenen te verwijderen. Hoewel visueel niet altijd zichtbaar spelen deze een cruciale rol in de hygiëne van producten. De chemische of fysische reiniging vindt plaats met behulp van chemicaliën, impact en temperatuur. Volgende maand vertellen we u meer over dit proces.

Microbiologische reiniging

Tot slot dient er microbiologische reiniging plaats te vinden voor het doden van micro-organismen en de desinfectie of sterilisatie van de kratten. Zo zijn uw kratten niet alleen visueel en fysisch schoon, maar ook volgens microbiologisch onderzoek. En dat speelt een belangrijke rol bij inspecties door bijvoorbeeld de NVWA.

Bij het reinigen van voedselkratten komt meer kijken dan alleen afspoelen of het gebruik van één machine. Uiteraard speelt hygiëne altijd een belangrijke rol, maar vooral nu inspectieresultaten openbaar gaan worden is het belangrijker dan ooit. Heeft u hier vragen over of wilt u weten wat de nieuwe bepalingen van de NVWA voor uw bedrijf betekenen? Neem gerust contact met ons op!

Missie

Kratten dermate hygiënisch reinigen dat voedsel langer houdbaar is.

Visie

De kwaliteitsnorm van producten in de foodsector zal de komende jaren nog verder omhoog gaan. Hygiëne in kratten is een belangrijk onderdeel om aan deze groeiende kwaliteitsnorm te voldoen. Clean Machine helpt, door kratten hygiënisch te wassen, bedrijven in de foodsector om de kwaliteitsnorm te verbeteren.

Onze belofte

De hygiëne in voedselkratten is belangrijk om producten langer mee te laten gaan en te voldoen aan wet- en regelgeving. Clean Machine reinigt deze voedselkratten. Dit is maatwerk. Voor elke opdracht stellen we daarom een uniek wasprogramma samen. De kwaliteit van het reinigen wordt continu gemonitord in ons laboratorium.

Kwaliteit van reinigen en ontzorgen van de klant staan centraal bij Clean Machine. Daarom hebben wij een eigen laboratorium en een ISO 22000 certificering. Dit is een wereldwijd geaccepteerde norm op het gebied van voedselveiligheid. Wij ontzorgen onze klanten door het hanteren van een 24 uur service. Voedselkratten kunnen op elk moment van de dag gereinigd worden en met eigen transport overal in Nederland bezorgd worden.

Ons doel is om kratten dermate hygiënisch te reinigen dat voedsel langer houdbaar is. Dat zeggen we niet alleen. We garanderen het met 5 zekerheden die doorwerken in uw voordeel.

Werkt door in uw voordeel