Listeria bacterie gevonden in makreelfilet bij Albert Heijn

01 11-2018

Listeria bacterie gevonden in makreelfilet bij Albert Heijn

Deze maand haalde Albert Heijn hun ‘AH Makreelfilet graatloos’ uit de schappen. De reden? Bij de producent was de listeria bacterie aangetroffen. Hoewel ging om vis in plastic verpakking met daarop de houdbaarheidsdatum 14 en 15 oktober. Wederom is het een signaal dat we altijd alert moeten zijn op goede hygiëne in iedere stap van het proces. Besmettingsgevaar ligt altijd op de loer.

Het eten van de makreelfilet kan mogelijk een gevaar vormen voor de gezondheid, vooral voor jonge kinderen, ouderen, zwangere vrouwen en mensen met een verzwakt afweersysteem. Albert Heijn verzocht klanten dringend het product niet te eten en terug te brengen naar een Albert Heijn-winkel. Daar zouden ze dan het aankoopbedrag terugkrijgen.

Vanuit ons specialisme in krattenwassen komen we dit soort zaken vaak tegen in de praktijk. Het probleem is dat meestal pas ingegrepen wordt als het al te laat is. Eén van de manieren om (kruis)besmetting tegen te gaan is het goed en hygiënisch reinigen van voedselkratten. Clean Machine is hierin gespecialiseerd en garandeert de kwaliteit van het wasproces met vijf zekerheden.

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op!

Missie

Kratten dermate hygiënisch reinigen dat voedsel langer houdbaar is.

Visie

De kwaliteitsnorm van producten in de foodsector zal de komende jaren nog verder omhoog gaan. Hygiëne in kratten is een belangrijk onderdeel om aan deze groeiende kwaliteitsnorm te voldoen. Clean Machine helpt, door kratten hygiënisch te wassen, bedrijven in de foodsector om de kwaliteitsnorm te verbeteren.

Onze belofte

De hygiëne in voedselkratten is belangrijk om producten langer mee te laten gaan en te voldoen aan wet- en regelgeving. Clean Machine reinigt deze voedselkratten. Dit is maatwerk. Voor elke opdracht stellen we daarom een uniek wasprogramma samen. De kwaliteit van het reinigen wordt continu gemonitord in ons laboratorium.

Kwaliteit van reinigen en ontzorgen van de klant staan centraal bij Clean Machine. Daarom hebben wij een eigen laboratorium en een ISO 22000 certificering. Dit is een wereldwijd geaccepteerde norm op het gebied van voedselveiligheid. Wij ontzorgen onze klanten door het hanteren van een 24 uur service. Voedselkratten kunnen op elk moment van de dag gereinigd worden en met eigen transport overal in Nederland bezorgd worden.

Ons doel is om kratten dermate hygiënisch te reinigen dat voedsel langer houdbaar is. Dat zeggen we niet alleen. We garanderen het met 5 zekerheden die doorwerken in uw voordeel.

Werkt door in uw voordeel