Krattenwasserij Clean Machine: Eindejaarsinterview met Henk en Johan!

14 12-2018

Krattenwasserij Clean Machine: Eindejaarsinterview met Henk en Johan!

Het einde van het jaar is in zicht. Met de feestdagen voor de deur kijken we terug op 2018 én vooruit naar 2019 met Henk Koelewijn en Johan Pijpers!

Heren, hoe zag 2018 eruit voor Clean Machine?

“2018 was een goed jaar. We hebben veel geïnvesteerd in nieuwe machines en daar beginnen we de resultaten van te merken. Onze capaciteit is gegroeid en de fabriek zit vol. Zodoende hebben we dit jaar een flinke omzetstijging gezien”, vertelt Johan. Henk gaat wat breder in op de rol van Clean Machine. “Landelijk zien we in de branche ieder jaar weer voedselschandalen. Dit jaar was dat listeria. Klanten benaderen ons dan actief met de vraag of wij dat kunnen oplossen op het gebied van krattenwassen. En dat kunnen we. Eén van onze klanten hebben we erg goed geholpen met zijn listeriaprobleem. Hij kreeg dat zelf niet uit zijn kratten en wij hebben dat vervolgens voor hem gedaan. Zo hebben we hem van zijn probleem af geholpen en hebben wij er een tevreden klant bij. Dat is natuurlijk mooi, voor beide partijen.”

Zijn er andere dingen die 2018 voor Clean Machine tot een succes hebben gemaakt?

“Clean Machine heeft in 2018 een onderzoek uit laten voeren naar de kwaliteit van krattenwassen in Nederland. De resultaten waren best schokkend, dus vonden we het belangrijk om die te verspreiden onder mensen die daar in hun werk mee te maken hebben. Dat hebben we gedaan in de vorm van een onderzoeksrapport”, zegt Johan. Henk vervolgt: “Direct merk je daar niet heel veel van, maar indirect wel. Als we bij klanten komen, merken we dat veel kwaliteitsmanagers het rapport gelezen hebben. Ik denk ook dat het één van de redenen is dat we benaderd worden. Men beseft dat wij echt bezig zijn met het steeds weer omhoog brengen van het niveau. Dat is wat kwaliteitsmanagers natuurlijk ook willen, maar vaak hebben ze niet de middelen om dat te realiseren. Zo’n rapport helpt dan wel. Het maakt de problemen waar zij mee te kampen hebben tastbaar.”

En hoe gaat 2019 eruit zien?

“Ik denk dat de eisen die worden gesteld vanuit Brussel en van onze eigen NVWA steeds zwaarder worden. De NVWA is veel actiever geworden. Vroeger kwam de keuringsdienst regelmatig bij bedrijven langs, maar die werd op een gegeven moment wegbezuinigd. Door alle voedselschandalen groeit het besef dat het eigenlijk zonde was. Nu krijgt de NVWA veel meer opdrachten om te controleren, actief te zijn. Als zo’n controlerende instantie heel actief is, moet ieder voedselproducerend bedrijf echt zijn best gaan doen. Want overtredingen leiden tot boetes en die zijn niet mals”, aldus Johan.

En zijn er verder aandachtgebieden voor 2019?

“Voor ons is 2019 ook een jaar waarin we ons focussen op energiebesparing. Onze kwaliteit en omzet zijn al goed. Daarom gaan we kijken hoe we ons energieverbruik naar beneden kunnen brengen. We willen het groener doen en ook slimmer. Ons hele dak ligt al vol met zonnepanelen. En Groningen (de gaswinning, red.) gaat ook een keer dicht. We moeten nadenken hoe we met gas om zullen gaan en hoe we een systeem kunnen ontwikkelen waarin we helemaal geen gas meer gebruiken. Dat is ons volgende traject. Ingewikkeld, maar wel een mooie uitdaging. Die pakken we in 2019 graag op”, zegt Henk tot besluit.

Wilt u een keer een proefwassing van Clean Machine? Of bent u benieuwd naar ons onderzoeksrapport? Neem gerust contact met ons op!

Missie

Kratten dermate hygiënisch reinigen dat voedsel langer houdbaar is.

Visie

De kwaliteitsnorm van producten in de foodsector zal de komende jaren nog verder omhoog gaan. Hygiëne in kratten is een belangrijk onderdeel om aan deze groeiende kwaliteitsnorm te voldoen. Clean Machine helpt, door kratten hygiënisch te wassen, bedrijven in de foodsector om de kwaliteitsnorm te verbeteren.

Onze belofte

De hygiëne in voedselkratten is belangrijk om producten langer mee te laten gaan en te voldoen aan wet- en regelgeving. Clean Machine reinigt deze voedselkratten. Dit is maatwerk. Voor elke opdracht stellen we daarom een uniek wasprogramma samen. De kwaliteit van het reinigen wordt continu gemonitord in ons laboratorium.

Kwaliteit van reinigen en ontzorgen van de klant staan centraal bij Clean Machine. Daarom hebben wij een eigen laboratorium en een ISO 22000 certificering. Dit is een wereldwijd geaccepteerde norm op het gebied van voedselveiligheid. Wij ontzorgen onze klanten door het hanteren van een 24 uur service. Voedselkratten kunnen op elk moment van de dag gereinigd worden en met eigen transport overal in Nederland bezorgd worden.

Ons doel is om kratten dermate hygiënisch te reinigen dat voedsel langer houdbaar is. Dat zeggen we niet alleen. We garanderen het met 5 zekerheden die doorwerken in uw voordeel.

Werkt door in uw voordeel